Wat we doen

Onze Circle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit de omgeving van Haren, Hoogezand-Sappemeer en Zuidlaren met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. We komen elke maand bij elkaar. We beginnen dan met borrelen en bijkletsen, eten wat en starten met de vergadering. We bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit.

Geschiedenis

Ladies’ Circle de Hunze Nr. 12 is opgericht op 22 september 1984. De installatie vond plaats bij Centraalstaal BV in Groningen. De Ladies’ Circle de Hunze ontleent haar naam “De Hunze” aan een riviertje dat in Drenthe ontstaat en via het Zuidlaardermeer naar het Winschoterdiep stroomt. Symbolisch is het riviertje opgenomen in het embleem.

De leden van de Circle wonen dan ook in het stroomgebied van dit riviertje in de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Zuidlaren. In deze streek is van oudsher langs de kanalen veel scheepsbouw. De installatie van destijds stond dan ook in het teken van dit ambacht, maar dan in een moderne computer-gestuurde versie.

De internationale geschiedenis gaat terug naar 1936, in Groot Brittanië. Hier ontstond de eerste Circle, opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. Inmiddels is Ladies‘ Circle uitgegroeid tot een zelfstandige, mondiale organisatie die zich over de hele wereld ­inzet voor diverse projecten voor het goede doel. Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975. Inmiddels telt Nederland bijna 80 Circles en ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Het bestuur voor 2020 – 2021 bestaat uit:

Anne Kranenborg (Voorzitter)

Judith Blaauw (Secretaris)

Evelien Dekker (Penningmeester)

Motto 2019/2020

Het motto van dit jaar is : Vriendschap & Service

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle De Hunze of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc12@ladiescircle.nl

    Foto's